Historie

Con Amore is ontstaan uit een fusie tussen de twee lokale, Vinkeveense, accordeonverenigingen: Tempo en Accordando.

Tempo is opgericht in 1945 en Accordando is als afsplitsing daarvan opgericht in 1975.

Op 18 november 1983 organiseerde Tempo o.l.v. Frits Breurken een gezamenlijk concert met Accordando o.l.v. Wim Schröder. Kort daarna, op 14 februari 1985, is Con Amore opgericht.
Het eerste bestuur bestond uit Theo van Kouwen, Han Breewel en Kitty van Beek-Huijbreghs.

Het eerste kennismakingsconcert werd gegeven op 13 april 1985 in De Meijert te Mijdrecht, met als speciale gasten Saskia en Serge.

Dirigenten in al die jaren waren Bep Swater, Frits Breurken, Wim Schröder, Tim Fletcher en nu dan dus Arnaud Rosdorff.

Najaarsconcert 2015
Tijdens het jaarconcert van november 2015 heeft het echtpaar Henny en Kitty van Beek-Huijbreghs een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Divendal. Zij zijn benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Namens Zijne Majesteit de Koning sprak de burgemeester zijn waardering uit voor de inzet die het echtpaar getoond heeft voor de accordeonvereniging, EHBO-vereniging St. Lucas en SV Hertha. Henny van Beek vervult sinds 2002 de voorzittersrol bij Con Amore en wordt binnen de vereniging gezien als de ‘stille motor’ van de club. ‘Naast de bestuursfunctie regelt hij ook tal van andere zaken,’ sprak de burgemeester in zijn speech. ‘Henny zet alle spullen klaar, verzorgt de logistiek rondom de uitvoeringen en bezoekt de zieke leden.
Kitty van Beek-Huijbreghs ontving ook een onderscheiding. Ook zij heeft een bestuurlijke functie gehad bij Con Amore: secretaris. ‘Daarnaast maakt zij al ruim dertig jaar het clubblad en onderhoudt daarvoor de contacten met leden en oud-leden,’ legt de burgemeester uit. ‘Bovendien draait ze haar hand niet om voor hand-en spandiensten, net als haar man.’

ROM Amore daverend succes!

Onder het toeziend oog van ruim 350 man publiek hebben het Regionaal Operette- en Musicalkoor en de Vinkeveense Accordeon Vereniging Con Amore op zondag 26 maart 2017 een daverend concert gegeven. In het prachtige decor van de R.K. Kerk Heilig Hart van Jezus te Vinkeveen werden onder leiding van Ferdinand Beuse en Arnaud Rosdorff uiteenlopende werken ten gehore gebracht van onder meer Ennio Morricone, Astor Piazzolla, Verdi en Gerschwin. Naast dat beide verenigingen hun eigen programma verzorgden, werd er ook een aantal werken gezamenlijk uitgevoerd, waardoor het concert een uniek karakter heeft gekregen. De afsluiting was een medley van bekende russische melodieën en na een staande ovatie werd er nog eenmaal door het voltallige publiek meegezongen op Kalinka. Het publiek heeft zichtbaar genoten en heeft lovende reacties geuit.

 
Beide verenigingen kunnen met gepaste trots terugkijken op deze unieke samenwerking, met een geslaagd evenement als resultaat. 

En op Koningsdag hebben we het nog eens dunnetjes over gedaan in de kerk in Mijdrecht.