Eindelijk mag het weer!

by | 17-Jun-2021 | 0 comments

Samen muziek maken in ons gezellige cluppie. We hebben van onze eerste repetities weer genoten. Wat ook weer mag is een terrasje pakken en naar een restaurant en een museum gaan. Ook daar hadden we weer zin in dus na de clubavond een hotelletje geboekt voor een paar nachtjes in Assen. Daar is immers het Drents museum waar we graag naartoe wilde.

Op dit moment was daar een expositie van meester schilder Henk Helmantel. Daar in het museum waanden wij ons in een stille wereld, ver weg van huis en haard. Staan we bij een prachtig schilderij te kijken, staat er een man voor ons die ons uitzicht belemmerde. Henny zei, “ kijk, Jaques Spruit is er ook” , en inderdaad zijn achterkant leek er wel erg op. Groot was onze verbazing dan ook toen hij zich omdraaide, verhip, het WAS Jacques. Was hij ons toch stiekem achtervolgd met Ineke naar Assen.

Zo blijkt maar weer dat je niks stiekem kan doen, overal heb je spionnen. Maar om op het schilderwerk terug te komen, het was adembenemend mooi. De schilderijen leken we foto’s. Zo levensecht was alles geschilderd. Ons volgende museum was in Leeuwarden daar was een tentoonstelling van borduurwerken . Heel oude stukken en ook een japon van Maxima. Als je van handwerken houdt is het wel mooi om te zien maar een 2e keer zou ik er niet meer naartoe gaan.

Onze bedoeling was ook om een paar dagen te gaan fietsen in het Drentse landschap en dat is echt de moeite waard. Heel veel groen ( zelfs ook in de stad Assen ) en overal heerlijk bos en fietspaden. Zeker om nog eens naartoe te gaan. Nu weer terug in ons eigen dorpje en druk met het repertoire voor weer eens een echt “ Con Amore “ concert. Helaas moesten er een paar leden om gezondheidsredenen stoppen met spelen maar blijven ons gelukkig met raad en daad bijstaan. Hopelijk kunnen ze ons in de nabije toekomst weer versterken.

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Kopje koffie? | Vinkeveense Accordeon Vereniging Con Amore - […] navolging van het verhaal van Kitty, waarin ze samen met Henny in het mooie Drenthe ver weg van alles…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *