Kopje koffie?

by | 11-Sep-2021 | 0 comments

In navolging van het verhaal van Kitty, waarin ze samen met Henny in het mooie Drenthe ver weg van alles en iedereen dacht te zijn heb ik ook nog wel een sterke…

Mijn reis begon al vroeg, de wekker ging om 6 uur en na een douche, een kort ontbijt en een laatste aai voor de kat hees ik mezelf in m’n auto en zette de navigatie op Bussang, een klein dorpje in de Franse Vogezen. Omdat het nogal ruim 7 uur rijden was en niet mezelf slapend de vangrail in te rijden had ik bedacht om onderweg wat koffiestops te doen.

Het idee was simpel, alleen de uitvoering bleek wat complexer te zijn. Het eerste tankstation in België had wel een koffiemachine, maar dat apparaat slikte alleen muntjes. Wie heeft er anno 2021 nog cash geld op zak?! Ik niet in elk geval. Afijn, ik vervolg mn route en probeer later elders mn geluk. Totdat m’n auto begon te zeuren dat de bandenspanning niet goed was. Ik dacht dit euvel bij een tankstation te verhelpen en meteen mn drang naar koffie te stillen. De eerste afslag van de snelweg bracht me in een klein gehucht en niet de 1e maar wel het 2e tankstation had lucht…maar geen koffie. Kak! Zuchtend reed ik weer verder.

Eenmaal al weer een tijdje op de snelweg zag ik in de verte een bord gloren met een langverwachte P en zo’n mes en vork symbool. Een tankstation langs de snelweg met rustplaats, dit kan niet meer mis gaan dacht ik nog. Nou mooi wel dus, want alhoewel tanken nog wel ging, het station zelf werd verbouwd en zodoende was ook het winkeltje gesloten.Vergezeld van enig gevloek stapte ik weer in de auto.

Inmiddels reed ik al in Luxemburg. Daar kon ik het ook wel vergeten. Geen enkel tankstation gezien. Gelukkig is dat land niet zo groot en reed ik er zo weer uit en begaf ik me inmiddels al in Frankrijk. Met nog een kleine 100 km te gaan had ik er al helemaal de pleuris in en maakte het me niet meer uit wie ik er voor moest vermoorden, maar ik moet en zal koffie scoren! Mn oog viel op een afslag naar een camping. Op goed geluk dacht ik en ik stuurde m’n auto na wat bochten de camping op. Ik parkeer m’n auto, stap uit en scan de camping op zoek naar iets waar je mogelijk koffie zou kunnen krijgen en wat denk je?

Jacques en Ineke dank je wel voor de koffie en koek!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *