Optreden in Zonnehuis Majella

by | 12-Oct-2021 | 0 comments

Op initiatief van Edith (van het ROM-koor en werkzaam in Majella) heb ik samen met Annemieke een optreden verzorgd bij Chelly de Jong. Ons programma bestond voornamelijk uit meezingers en liedjes van vroeger. Van Annelies, die nog regelmatig lesgeeft aan Chelly, kregen wij 2 favoriete muziekstukjes die Chelly zelf erg graag speelt, “Marina, Marina” en “Kom d’r in, zet je hoed af”. Van dat laatste liedje had ik echt nog nooit gehoord. Dat blijkt een liedje te zijn uit de jaren 50.

We hadden er zin in en kwamen om 2 uur binnen om lekker te gaan spelen. Chelly was erg verbaasd en zeker niet van plan om accordeon te gaan spelen. Dat was natuurlijk ook niet de bedoeling, maar als wij gingen spelen dan moesten we dat maar buiten doen. Ze wist even niet hoe ze moest reageren, dus we zijn gewoon maar gaan zitten en begonnen.

Na de eerste noot sloeg Chelly om als een blad aan een boom. Ze straalde, ging meezingen en dansen. Ze heeft 3 kwartier lang op de dansvloer gestaan. Gedanst met de verpleging, maar ook met Henny. Hij werd regelmatig van zijn stoel getrokken. Er werd door alle aanwezigen volop meegezongen met alle bekende liedjes. Toen speelden we “Kom d’r in, zet je hoed af” en ging het los. De verpleging zei dat het nu eindelijk duidelijk was dat dit liedje toch echt bestond! Na nog een paar verzoeknummers was het tijd om te stoppen.

Het is zo waardevol om dit te kunnen doen en te zien dat mensen ervan genieten. Het was een fantastische middag!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *