Over ons

Accordeonvereniging Con Amore is in 1985 ontstaan uit een fusie van twee lokale accordeonverenigingen: Tempo en Accordando.

Con Amore is een vereniging met 2 orkesten en een kwintet. Het A-orkest heeft gevorderde spelers en het B-orkest is een mix van iets minder ervaren spelers en instromers.

De orkesten repeteren op dinsdagavond in de school De Schakel in Vinkeveen.

Bestuur

Het bestuur wordt gevormd door enkele leden die naast muziek maken ook hun bijdrage leveren aan de organisatorische aspecten van de vereniging. Het bestuur bestaat uit:

  • Henny van Beek (Voorzitter)
  • Elly Griemelijkhuijsen (Secretariaat)
  • Martijn Huijbreghs (Penningmeester)
  • Karin van Vliet (Bestuurslid)
  • Hans van Oevelen (Bestuurslid)

Dirigent

arnaud

Onze dirigent Arnaud Rosdorff kreeg zijn pianolessen van Daniel van Zweden en Gerhard Hengeveld. In 1987, inmiddels winnaar van diverse jeugd-concoursen, werd hij toegelaten tot het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam waar hij studeerde bij Jan Wijn en Danielle Dechenne. In 1992 behaalde hij zijn diploma ‘Docerend Musicus’ en in 1994 nam hij deel aan een Chopin Masterclass bij de Poolse pianiste Barbara Grajewska. In 1996 behaalde hij zijn diploma ‘Uitvoerend Musicus’ bij de Roemeense pianist/componist Alexander Hrisanide.

Orkestervaring deed hij op als assistent-dirigent bij het Coda Jeugd-orkest, hij maakte hiermee een tournee door Italie. Ook speelde Arnaud in verschillende beroepsorkesten zoals het Koninklijk Concertgebouw Orkest en Opera Spanga.

Arnaud Rosdorff treedt regelmatig op als solist/repetitor of in ensembleverband. Naast het klassieke repertoire speelt hij ook tangomuziek in het Piazzo Ensemble. Hij heeft met dit ensemble diverse CD’s gemaakt.

Naast diverse privé pianoleerlingen is hij dirigent van de Accordeon Vereniging ‘Con Amore’ in Vinkeveen.

Orkesten

De vereniging heeft een A- en een B-orkest en een kwintet.

De orkesten bestaan uit 4 accordeonpartijen en een bas en hebben elk 12-14 accordeonisten.

Ons repertoire

Klik hier om over ons repertoire te lezen.